Servo ventielen

Proportioneel geregelde stuur, flow en werkdruk ventielen

Rexroth maakt al meer dan 30 jaar proportionele ventielen voor zowel mobiele als stationaire systemen.

Klik hier op voor proportionele flow, druk, stuur (richting) ventielen (Dit is slechts een deel!!)Voor ander modellen en uitvoeringen kunt u het beste kontakt opnemen.

Flow (olie-stroom)
Met een proportioneel flow regelventiel wordt het mogelijk de hoeveelheid olie die door het ventiel stroomt [L/min] traploos in te stellen. Hierdoor wordt het o.a. mogelijk de snelheid van een cilinder of het toerental van een hydraulische motor op afstand te regelen, of een cilinder snel naar een gewenste positie te sturen (servo). Vele uitvoeringen en mogelijkheden zijn verkrijgbaar. Ook leverbaar met drukcompensatie waardoor de flow niet afhankelijk van de tegendruk (weerstand) wordt.

Druk regelventiel:
Met een proportioneel druk regelventiel wordt het mogelijk de druk [bar] traploos in te stellen. Hierdoor wordt het o.a. mogelijk de kracht van een cilinder of het draaimoment van een hydraulische motor op afstand te regelen.De proportionele drukregelventielen zijn verkrijgbaar als drukbegrensingsventiel (overstort) of als reduceer ventiel om de druk plaatselijk in een systeem te verlagen.Vele uitvoeringen en mogelijkheden zijn verkrijgbaar.
Werkgebied van regelen in verschillende stappen verkrijgbaar tot 350 bar.

Aansturing:
Voor de eenvoudigste aansturing is slechts voedingsspanning nodig en een potmeter. Regelen vanaf een besturingskaart is uiteraard ook mogelijk. Complete volgsystemen en positioneringskaarten zijn leverbaar. Uiteraard is het ook mogelijk de aansturing d.m.v. een PLC of een PC te regelen.

Algemene technisch overzicht:
- Verkrijgbare nauwkeurigheid: laag ca. 3% of hoog ca. 0,2%
- Bouwgrootte: NG6 (Cetop 3), NG10 (Cetop 5), NG16, NG25
- Voedingsspanning: 12 VDC of 24 VDC

Aansturing:
- signaal 0 tot 10 volt
- signaal 4 tot 20 mA
- veldbus systeem